Mezinárodní konference V porodnici jako doma

Autorky: H. Petržílková, M. Moravcová
V pátek 2. prosince a v sobotu 3. prosince jsme se zúčastnily mezinárodní konference V porodnici jako doma. Odborná konference byla spojena s veletrhem porodnic. Pořadatelem akce byl Porodní dům U Čápa a konala v Praze. Konference byla velmi zajímavá, dobře zorganizovaná a odvezly jsme si celou řadu zajímavých poznatků.
Za zmínku stojí přednáška profesora Louwena z Goetheho fakultní nemocnice ve Frankfurtu nad Mohanem o praktických zkušenostech s přirozeným porodem plodu v poloze koncem pánevním. Velmi inspirující byly zkušenosti irských kolegyň z center vedených porodními asistentkami, které nám předaly své zkušenosti v rámci workshopu a přednášky.
Součástí odborného programu konference byly i příklady dobré praxe z některých porodnic v České republice a další odborné přednášky na různá témata související s porodní asistencí.
Inspirující byl také workshop německé porodní asistentky Barbary Kosfeld, ve kterém jsme se opět vrátily k tak potřebným kořenům našeho povolání.

Foto z akce více na: https://www.dropbox.com/sh/h40vj1sqyiyw36g/AAC9GS5TruJKPFlqBlu1mscga?dl=0 nebo v Galerii našich webových stránek

P1110961P1110981